White Christmas la AiCuCe! Ai până la 60% REDUCERE la produsele tale preferate! Vezi oferte
Vezi conținut
În perioada 01.05-07.05.2024 ne suspendăm activitatea. Toate comenzile din această perioadă se procesează începând cu data de 08.05.2024.
În perioada 01.05-07.05.2024 ne suspendăm activitatea. Toate comenzile din această perioadă se procesează începând cu data de 08.05.2024.
piscina, relaxare, agrement

Piscinele supraterane - avantaje și accesorii de întreținere

Montarea unei piscine în propria curte poate părea o operațiune complicată și costisitoare la prima vedere. Și într-adevăr poate fi așa în ceea ce privește piscinele îngropate în pământ. Piscinele supraterane nu presupun o complexitate atât de mare și nici costuri așa de ridicate. Ești curios să afli mai multe despre acest subiect? Te invităm să citești mai multe în acest articol. 

Tocmai pentru că la “Ai cu ce” noi punem accent pe soluțiile simple și ne dorim să îți oferim un raport calitate-preț cât mai bun, vrem să venim în întâmpinarea ta cu o soluție completă care să nu-ți dea prea multe bătăi de cap. 

O vară relaxantă în deplină siguranță pentru tine și familia ta

După un an în care izolarea socială a fost singura modalitate de a minimiza efectele pandemiei, probabil că atunci când te gândești la vară, relaxarea într-un ștrand nu este chiar prima opțiune.  Dar poate că te poți gândi la achiziționarea unei piscine supraterane și să oferi familiei și copiilor posibilitatea de a se bucura zilnic de o bălăceala în perioada călduroasă. 

Ziua Copilului se apropie cu pași repezi iar un astfel de cadou sigur i-ar ține pe micuți fericiți cât e ziua de lungă. 

piscine supraterane, relaxare, agrement

În ceea ce privește beneficiile pe care o astfel de investiție le poate aduce pentru sănătate, imaginează-ți numai ce bine ți-ar prinde o rundă de înot dimineața înainte de a începe serviciul. Tot ce vei avea de făcut pentru asta va fi să ieși în grădină.

Pe termen lung chiar vei putea face economii. Gândește-te la timpul petrecut în trafic către ștrand sau la banii cheltuiți pe biletele de intrare sau mâncare. 

Care sunt avantajele instalării unei piscine supraterane? 

Aceasta îți oferă flexibilitate. Îi poți schimba poziționarea de la un sezon la altul dacă dorești pentru că se strânge și se montează cu ușurință. O piscină îngropată va deveni parte din peisajul grădinii tale în mod permanent.   

Dacă ai o curte de dimensiuni mici sau medii folosirea unei piscine supraterane este perfectă. Există o multitudine de dimensiuni disponibile, poți alege adâncimea potrivită în funcție de persoanele care o vor folosi, astfel încât să nu existe probleme legate de siguranță.

Acestea sunt foarte ușor de montat și demontat, nu vei avea nevoie de ajutor specializat sau costuri suplimentare pentru aceasta. Mai mult, mentenanța periodică a acestora este la fel de facilă.

Piscine supraterane - curățare și întreținere 

Pentru a te bucura de piscina ta pentru o perioadă cât mai îndelungată trebuie să faci o mentenanță periodică. Iată care sunt accesoriile necesare și cum trebuie folosite:

  • Pompa de filtrare a apei : Indispensabilă pentru orice piscină, aceasta reține tabletele de clor în interior. Ce fac de fapt aceste pompe? Ele asigură recircularea apei, un proces deosebit de important pentru menținerea apei curate în piscine. Acest proces este necesar chiar dacă tratăm și chimic apa. Prin interpunerea filtrului din interiorul pompei în traseul apei se realizează filtrarea efectivă. 
  • Kit de testare PH/Cl : Acesta se folosește pentru a afla dacă este necesară sau nu tratarea chimică a apei din piscină. Se compară rezultatul obținut cu etalonul de culoare al kitului și în funcție de acesta se face tratamentul. Clorul este cea mai eficientă și utilizată metodă de dezinfectare a apei. 
  • Prelată de protecție : Este o metodă relativ simplă de a proteja apa din piscină împotriva frunzelor, prafului, insectelor sau altor impurități ce ar determina contaminarea acesteia. 
  • Petice pentru reparații : Acestea sunt autoadezive și rezistente la apă, foarte utile în cazul în care trebuie să repari căptușeala piscinei sau alte materiale gonflabile din PVC.
  • Minciog de suprafață sau adâncime : Un accesoriu extrem de util pentru curățarea manuală a impurităților mari din piscină. 
  • Skimmer: Necesar pentru captarea impurităților mari din piscină (crengi, frunze) și pentru reducerea tratării chimice a apei. Este foarte ușor de curățat și montat pe peretele lateral al piscinei supraterane.  
  • Aspiratoare și accesorii pentru acestea: Le poți folosi pentru curățarea manuală a piscinei tale. Există o multitudine de modele ce se pot adapta după preferințe și necesități. Mai mult, poți achiziționa chiar perii și capete de aspirare pe care să le folosești cu bețe telescopice sau furtunuri. Aspirarea piscinei este o operațiune pe care ar trebui să o faci săptămânal.
  • Dozatoare tablete de clor: Sunt folosite pentru dozarea controlată a pastilelor efervescente de clor în apa piscinei și măsurarea temperaturii acesteia. Ai grijă ca acest dozator să nu se blocheze într-un singur loc în piscină pentru un tratament eficient. 
  • Soluții de curățare:  Avem disponibile pentru tine soluții variate pentru tratarea chimică a apei piscinei. Vei găsi astfel soluții anti-alge, clor granulat, soluții de reglare a PH-ului, stabilizatoare metale și calcar sau floculant. Înainte de a utiliza oricare dintre aceste soluții citește cu atenție prospectul produsului și respectă întocmai recomandările producătorului privind modul de utilizare și dozajul. Ai grijă ca atunci când tratezi apa piscinei tale să nu existe persoane care să o folosească timp de câteva ore iar instalația de recirculare a apei să funcționeze (dacă nu este specificat altfel pe ambalajul soluției folosite). Un moment bun pentru a face aceste operațiuni este seara, astfel ca până la următoarea utilizare a piscinei să treacă suficient timp. 

piscina, relaxare, agrement

Accesorii pentru o utilizare ușoară și mai multă distracție 

Dincolo de procedurile de curățare și întreținere periodică a unei piscine supraterane din grădina ta, nu trebuie să pierdem din vedere scopul principal al acesteia: să ne facă zilele de vară mai distractive și vesele. Astfel că am pregătit pentru tine o serie de accesorii exact pentru acest scop:

  • Kit volei sau baschet: Copiii tăi vor adora aceste kituri, care le vor aduce și mai multă distracție! Împreună cu prietenii pot profita de zilele călduroase pentru a juca baschet sau volei în piscină și nimeni nu va mai simți toropeala zilelor caniculare de vară. 
  • Duș solar pentru exterior: Un accesoriu alimentat pe bază de energie solară, binevenit pentru un duș răcoritor lângă piscină. Cine mai are nevoie de ștrand când ai totul chiar la tine în grădină?
  • Tăviță de curățat picioarele: Acest accesoriu este foarte util pentru a nu intra în piscină cu nisip și a murdări apa. 

Astfel iată că acum ai tot ce ai nevoie pentru o vară plină de distracție și fără griji. Familia ta va fi în deplină siguranță folosind piscina supraterană din propria grădină. Poți invita chiar și prietenii să se bucure de o baie revigorantă alături de familia ta. 

Dacă ai întrebări privind instalarea sau întreținerea piscinelor, te invităm să iei legătura cu noi și îți vom răspunde cu plăcere. 



 



Articolul anterior: Pregătește-ți grădina pentru o vară plină de culoare! Sfaturi și idei de amenajare pentru fiecare tip de grădină.
Următorul articol: Ce trebuie să știi despre pregătirea gazonului primăvara?

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a apărea

* Câmpuri obligatorii

Liquid error (layout/theme line 435): Could not find asset snippets/scm-currency.liquid