White Christmas la AiCuCe! Ai până la 60% REDUCERE la produsele tale preferate! Vezi oferte
Vezi conținut
panouri, radiante, incalzire, caldura, iarna, frig

Încălzirea cu panouri radiante

Încălzirea locuințelor, ca mai orice alt răspuns la o necesitate umană, a cunoscut o evoluție extraordinară în decursul anilor. Similar, orice necesitate odată satisfăcută a făcut loc îmbunătățirilor și variațiunilor, astfel încât să ofere un confort sporit și versatilitate, în funcție de posibilitățile și dorințele fiecăruia. Progresul în tehnologie a facilitat, de-a lungul timpului, apariția unor diverse soluții de încălzire, care sunt condiționate tot mai puțin de spațiu sau de racordarea la gaz.

Panourile radiante reprezintă o alternativă performantă tot mai des căutată, care nu necesită încorporare, care nu aglomerează spațiile și așa restrânse și care nu necesită accesul la o rețea de gaz. Deși inițial constituiau o alegere predominant pentru cei care, din diverse motive, nu puteau/ doreau să își instaleze o centrală termică în locuințe, au devenit, cu timpul, o alegere independentă, datorită unui cumul de factori care le recomandă.

 Avantajele încălzirii locuinței cu panouri radiante

  • Capacitate mare de încălzire 

Deși există o serie de alte soluții electrice pentru încălzirea locuințelor, panourile radiante cu infraroșu reprezintă o variantă modernă, aspectuoasă și foarte eficientă de încălzire, datorită modului diferit de propagare a căldurii. Panourile radiante nu încălzesc aerul, ci obiectele din încăpere, care apoi degajă în mod uniform căldura în atmosferă. Panourile radiante pot încălzi încăperi foarte mari și înalte, precum și spații exterioare. Ele se găsesc în diferite mărimi și au capacități diferite de încălzire, astfel că este foarte important să știi dinainte ce spațiu dorești să încălzești, pentru a te asigura că achiziționezi tipul de panou potrivit.

  • Consum, respectiv costuri reduse

Panourile radiante au capacitatea de a converti aproximativ 90% din energia electrică în căldură, astfel că pierderile sunt minime. Mai mult decât atât, consumă cu 20-50% mai puțin decât orice alt sistem de încălzire, prin urmare și costul utilităților va fi mai mic. Modul lor de funcționare se bazează pe încălzirea punctuală a obiectelor, dar și pe faptul că oamenii absorb cu ușurință radiațiile sănătoase, astfel că ne simțim încălziți mai rapid, chiar dacă suntem înconjurați de o temperatură mai scăzută decât cea pe care o resimțim.

  • Nu necesită încorporare

Un mare avantaj al panourilor radiante este acela că pot fi montate oricând, fără a necesita încorporare în structura casei, pereți sparți și deranj. Panourile se fixează cu ușurință pe pereți, pe tavan și chiar pe podea. La nevoie, ele pot fi mutate și în altă încăpere. Montajul este foarte simplu și presupune fixarea panoului radiant cu infraroșu pe suprafața dorită cu ajutorul a 4 șuruburi și legarea la circuitul de curent electric. Deși este un proces simplu, se recomandă, totuși să fie realizat de un electrician.

  • Aspect plăcut

Indiscutabil, un panou radiant este mai aspectuos decât un calorifer sau decât o aerotermă și ocupă mai puțin spațiu. Mai mult decât atât, panourile amplasate pe perete pot fi decorate și transformate într-un accesoriu cu stil al încăperii. Alternativ, se poate alege din start un panou cu modele, care să fie integrat în designul încăperii în care urmează să fie montat. Există toate șansele ca musafirii să aprecieze mai întâi piesa de artă pe care o aveți pe perete și abia mai apoi utilitatea ei termică.

  • Creează un mediu sănătos

Panourile radiante au efecte terapeutice deloc neglijabile, datorită razelor cu infraroșu pe care le propagă. Acestea nu se văd, nu emană miros și sunt absorbite cu ușurință de corpul uman și folosite pentru stimularea activității fiziologice, la nivel celular. Ele nu au niciun efect secundar nociv pentru om ci, din contră, reprezintă un izvor de sănătate natural, cu o durată de viață foarte lungă, care sporește și calitatea vieții utilizatorilor. Mai mult decât atât, grație tehnologiei de funcționare, panourile nu produc igrasie, un avantaj nu doar estetic, dar și pentru sănătate și mediu.

  • Riscuri reduse, spre inexistente

Panourile radiante cu infraroșu nu consumă deloc oxigen, nu produc emisii de gaze sau curenți de aer, nu usucă aerul din încăpere și nu există risc de incendiu, electrocutare, explozie, asfixiere sau alte accidente. Randamentul lor este de aproape 100% și, practic, reprezintă o investiție pe timp 25 de ani. Nu necesită revizii periodice, service, consumabile sau autorizație și pot fi folosite până la 100.000 ore. O metodă de încălzire revoluționară, cu riscuri minime și beneficii maxime.

  • Dispun de numeroase funcții

Cu cât are mai multe funcții, cu atât te vei bucura de o performanță mai mare a panoului radiant ales. Optează pentru un panou căruia să îi poți regla treptele de putere, să îți ofere control prin timer asupra momentelor de operare, să dispună de funcții de siguranță pentru protecție la supra-încălzire sau la îngheț, precum și de existența unui indicator luminos, care să arate momentul în care aparatul este în funcțiune, lucru altfel greu de ghicit, deoarece este perfect silențios. Desigur, prezența sau absența acestor funcții nu influențează calitatea folosirii acestui de sistem de încălzire, dar îți facilitează ție conviețuirea cu el.

  • Potrivite atât pentru interior, cât și pentru exterior

Anumite panouri radiante cu infraroșu reprezintă o soluție bună nu doar pentru interior, ci și pentru exterior sau pentru spații industriale, cum ar fi spațiile pentru fumat, terase, depozite, ateliere, magazine, hale, cu mențiunea documentării și alegerii tipului de panou potrivit pentru fiecare spațiu în parte. Noi îți recomandăm unul dintre cele mai iubite produse ale noastre, care își face treaba exemplar atât în interior, cât și la exterior.

Există numeroase motive pentru care panourile radiante cu infraroșu au toate șansele ca în scurt timp să devină modul preferat de încălzire al celor mai mulți dintre noi. Desigur, ca orice lucru bun, poate veni la pachet cu o serie de neajunsuri dacă nu este ales în mod corespunzător sau amplasat în locul potrivit. Nu există probleme în folosirea unui panou radiant cu infraroșu pentru încălzirea spațiilor, există doar provocări pe care suntem bucuroși să le întâmpinăm împreună. Contactează-ne, dacă ai nevoie de ajutor, și ne vom asigura că vei lua cea mai bună decizie pentru confortul casei tale!

Articolul anterior: 10 motive pentru care un brad de Crăciun SMART îți va oferi sărbători de nota 10
Următorul articol: Viitorul agriculturii: soluții inteligente de irigare

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a apărea

* Câmpuri obligatorii

Liquid error (layout/theme line 437): Could not find asset snippets/scm-currency.liquid