White Christmas la AiCuCe! Ai până la 60% REDUCERE la produsele tale preferate! Vezi oferte
Vezi conținut
Află acum de ce atât de mulți agricultori au încredere în noi pentru a le oferi cele mai bune pachete cu folie de mulcire!

Folia de Mulcire: Controlează eficient buruienile din grădină

Ah, în sfârșit primăvară! Mulți cultivatori sunt acum preocupați să-și pregătească grădinile și să înceapă să planteze pentru o curte frumos amenajată. Dar mai presus de toate, gândul că buruienile vor prelua controlul și le va îngreuna munca înzecit, îi face să apeleze la cea mai modernă soluție ce și-a demonstrat eficacitatea până în prezent. Așadar...

Ce este Folia de Mulcire?

Folia de mulcire este un produs utilizat în agricultură și arboricultură pentru a elimina buruienile, a încălzi solul, a proteja împotriva eroziunii și pentru a evita contactul direct al fructelor și legumelor cu pământul. Este adesea folosită împreună cu irigarea prin picurare, iar în funcție de necesități, folia poate fi perforată (cu găuri în linie dreaptă sau zig zag) sau neperforată (îți oferă posibilități multiple de poziționare a culturilor).

Bineînțeles, un alt aspect important, este grosimea foliei de mulcire:

  • 15 microni - poate fi utilizată cel puțin 1 sezon.

  • 22 microni - poate fi utilizată cel puțin 2 sezoane.

  • 30 microni - poate fi utilizată cel puțin 3 sezoane.

1. Beneficiile Foliei de Mulcire

Folia de mulcire economisește timp, dar mai ales efort în timpul ciclului de viață al plantei. Îți ușurează munca de 10 ori și îți micșorează orele pe care tu le petreci în grădină (irigând culturile și îndepărtând buruienile nedorite), în loc să te bucuri de timpul tău liber. Utilizarea foliei de mulcire împreună cu un sistem de irigarie prin picurare are o mulțime de beneficii, cum ar fi:

folie mulcire

  • Producție timpurie

Probabil cel mai mare beneficiu al folosirii foliei de mulcire este producția mult mai timpurie. Folia păstrează temperatura solului ridicată, ceea ce ajută plantele să crească mai repede și să se maturizeze mai devreme. În timpul creșterii, rădăcinile plantelor iau oxigen și eliberează dioxid de carbon (CO2). Frunzele plantelor necesită CO2, pe care îl primesc din atmosferă. Când plantele sunt cultivate pe plastic, CO2 eliberat din rădăcini se acumulează sub folie și în cele din urmă iese prin găurile în care cresc plantele. Acest „efect de coș” crește concentrația de CO2 în frunze și îmbunătățește dezvoltarea plantelor. Legumele de primăvară cultivate pe folia de mulcire pot fi recoltate cu 7 până la 21 de zile mai devreme. Recoltarea cu una sau două săptămâni mai devreme crește adesea semnificativ avantajul de piață și prețurile pe care le primesc cultivatorii.

  • Îmbunătățește structura solului

Folosirea foliei de mulcire ajută la prevenirea compactării solului. Materialul reține umiditatea și căldura, ceea ce limitează pierderea de nutrienți pentru plante. Dintre toate materialele de mulcire disponibile pe piață, folia din plastic este cea mai restrictivă, așa că se potrivește bine cu o metodă de irigare prin picurare. În plus, folia de mulcire descurajează oamenii și animalele de companie să intre în zonă, ceea ce îmbunătățește și mai mult structura solului. Pământul de sub folie rămâne afânat, friabil și bine aerat. Rădăcinile au acces la oxigen adecvat, iar activitatea microbiană este îmbunătățită.

  • Controlul eficient al buruienilor

Grădina ta este afectată de buruieni? Dacă nu scapi de buruieni în fiecare zi, acestea vor pune stăpânire pe grădina ta în cel mai scurt timp. Plivitul zilnic poate fi o treabă grea pentru majoritatea grădinarilor, în special pentru cultivatorii cu probleme de spate.

Folia de mulcire inhibă eficient creșterea buruienilor și face acest lucru pe o întindere mare. Când este instalată în grădină, folia împiedică buruienile să primească lumina soarelui necesară pentru fotosinteză. Când buruienile sunt lipsite de lumina soarelui, ele mor, ceea ce te scutește de bătaia de cap ce vine din a le extrage individual cu mâna.

  • Economisești bani prin scăderea facturilor la apă

Instalarea unui sistem de irigare prin picurare sub folia de mulcire, oferă confort, dar mai ales îți ușurează munca atunci când vine vorba de udarea culturilor. Deoarece folia de mulcire ajută la reținerea umidității în zona rădăcinilor, sunt necesare mai puține udări, ceea ce duce la o conservare sporită a apei și a îngrășămintelor utilizate. Alegerea sistemului potrivit de irigare prin picurare depinde de distanța dintre plante și de debitul și presiunea existente de la sursă. Bineînțeles, ne-am gândit deja la majoritatea culturilor importante! Ți-am pregătit pachete complete cu folie de mulcire și sistem de irigare în funcție de nevoie tale. Descoperă-le cu un simplu click.

2. Sfaturi utile pentru așezarea Foliei de Mulcire

folie mulcire

Folia de mulcire a devenit tehnologia de bază, mai ales în producția de legume și fructe. Folia de mulcire neagră este cea mai comună culoare folosită astăzi în România și este poate cel mai puțin costisitoare de realizat, oferind mari beneficii cultivatorului. Mai departe, îți prezentăm pașii importanți pentru instalarea foliei în gradină ta:

  • Pregătește solul

Înainte de a așeza folia de mulcire, este esențial să pregătești pământul. Curăță-l, încorporează îngrășământ, compost, var sau sulf pentru a crea un sol ideal pentru viitoarele culturi. Îndepărteaza buruienile, pietrele și sparge orice bulgări de pământ ce ies în relief. Bătătorește ușor solul pentru a asigura contactul direct cu plasticul. Udă-l, astfel încât să fie puțin umed și să creeze aderență cu folia.

  • Instalează un sistem de irigare

Chiar dacă folia de mulcire promovează reținerea umidității solului, sursele de apă din exterior, cum ar fi ploaia sau apa dintr-un furtun, nu vor pătrunde plasticul pentru a ajunge în sol. Pentru a asigura umiditate suplimentară, instalează un sistem de irigare prin picurare înainte de așezarea foliei. Acesta poate furniza apă, când și unde este nevoie. Udând doar rădăcinile plantelor, frunzișul rămâne uscat, iar astfel reduci șansa de boli transmise prin apă. Fiind ușor de controlat, sistemul poate fi pornit ori de câte ori culturile tale au nevoie de apă. În plus, un sistem de irigare prin picurare, te ajută să economisești timp, muncă fizică și bani.

  • Întinde folia de mulcire

Când instalezi folia, ancorează marginile acesteia, astfel încât vântul să nu o poată sufla. Așează pietre pe margini, acoperă-le cu pământ sau folosește știfturi în formă de U. Folia trebuie să se așeze nivelată peste sol. Cu ajutorul soarelui, plasticul negru poate încălzi pământul în cinci până la șapte zile. Instalează folia devreme primăvara, cu cel puțin 10 zile înainte de plantare, în cazul în care sunt zile înnorate.

  • Protejează-ți culturile

Când începi să cultivi, ține materialul departe de tulpinile plantelor, deoarece plasticul fierbinte le poate arde. În plus, temperaturile ridicate din timpul verii pot încălzi excesiv solul acoperit cu plastic și acest lucru poate deteriora rădăcinile culturilor. Pentru a evita acest lucru, crește-ți plantele devreme, astfel încât frunzele lor să umbrească plasticul sau acoperă folia cu mulci organic, cum ar fi paie sau așchii de lemn. Pe lângă reducerea temperaturii, aceasta din urmă adaugă valoare estetică și previne degradarea prematură a plasticului.

folie mulcire

În temă cu ce ți-am prezentat mai sus, Ai Cu Ce astfel devine partenerul tău de nădejde. Magazinul nostru online de specialitate vine în întâmpinarea cultivatorilor cu sisteme complete de mai bine de 18 ani, inclusiv soluții pentru agricultură, soluții pentru casă și gradină, soluții pentru relaxare și agrement și nu în ultimul rând, soluții pentru o casă verde. Descoperă tot ce ai nevoie, într-un singur loc!

Află acum de ce atât de mulți agricultori au încredere în noi pentru a le oferi cele mai bune pachete cu folie de mulcire!

Cum să începi?

  • Ai întrebări? Sună la 0721 AICUCE

În scurt timp, un consultant Ai Cu Ce îți va prelua apelul!

Suntem nerăbdători să te cunoaștem! 😊

Articolul anterior: Cum te ajută hidroterapia și cum o poți realiza acasă fără prea mult efort
Următorul articol: 5 beneficii ale minipiscinelor cu hidromasaj în sezonul rece!

Comentarii

Ionela Chinchi - May 25, 2022

Buna. Am facut comanda pe site-ul “Ai cu Ce?” pentru ca aici am gasit cele mai bune preturi si doar aici am gasit folie de 30 microni. Sunt absolut impresionata de foliile cu 8 si cu 10 gauri pe rand. Recipientele din plastic, cu robinet, comandate de mine, pe langa ca erau la reducere, sunt fantastice la udare direct la radacina, usor de manevrat, usor de folosit, apa mergand exact unde trebuie, evitand risipa, cum era cu stropitoarea ! Comanda a venit rapid , prin curier, direct la adresa indicata de mine. Recomand cu caldura ! Bravo pentru profesionalism ! Bravo pentru ambalare ! Bravo pentru tot ! Sa ne auzim de bine !

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a apărea

* Câmpuri obligatorii

Liquid error (layout/theme line 435): Could not find asset snippets/scm-currency.liquid