White Christmas la AiCuCe! Ai până la 60% REDUCERE la produsele tale preferate! Vezi oferte
Vezi conținut
În perioada 01.05-07.05.2024 ne suspendăm activitatea. Toate comenzile din această perioadă se procesează începând cu data de 08.05.2024.
În perioada 01.05-07.05.2024 ne suspendăm activitatea. Toate comenzile din această perioadă se procesează începând cu data de 08.05.2024.
De ce să utilizezi folia de mulcire și iarna?

De ce să utilizezi folia de mulcire și iarna?

Iarna aduce cu ea frigul și zăpada, iar grădinarii știu cât de important este să protejăm plantele noastre prețioase de condițiile aspre ale sezonului rece. Una dintre cele mai eficiente metode de a face acest lucru este folosind folia de mulcire.

Folia de mulcire este un strat protector care se aplică la suprafața solului din jurul plantelor tale. Aceasta îndeplinește un rol diferit, în fiecare sezon. Poți citi pe blogul nostru care sunt principalele avantaje în a utiliza folia de mulcire pentru cultura ta.

Iarna, vă va proteja plantele de vânt, temperaturi foarte scăzute și îngheț. Uite cum acționează:

Izolează rădăcinile de temperaturile extreme

Folia de mulcire acționează ca o pătură, izolând rădăcinile plantelor de frigul extrem. Acest lucru este esențial pentru păstrarea sănătății plantelor perene și arbuștilor tăiați, care pot suferi daune grave în absența izolației.

 

Protejează împotriva înghețului și dezghețului

Un alt pericol iarna este ciclul de îngheț și dezgheț. Când solul îngheață și se dezgheață repetat, acest proces poate deteriora rădăcinile plantelor. Folia de mulcire menține solul la o temperatură mai constantă, reducând astfel șocul termic.

 

Păstrează apa existentă în sol

Chiar și în timpul iernii, solul se poate usca. Folia de mulcire acționează ca o barieră care păstrează umiditatea în sol, asigurând că plantele tale nu se usucă și nu suferă de lipsa apei.

 

Reduce buruienile

Folia de mulcire nu numai că protejează plantele, dar și previne creșterea buruienilor. Acest lucru înseamnă mai puțină muncă pentru tine în primăvară, atunci când vei avea de gând să începi din nou grădinăritul. În funcție de nivelul de grosime, poți utilia folia timp de mai multe sezoane. Astfel, o folie de mulcire de 30 microni, poate fi utilizată până la 3 sezoane, ușurându-ți semnificativ munca.

 

Când se aplică folia de muclire pentru protecția din timpul ierniifolie de mulcire iarna

Aplicarea foliei de mulcire pentru protecția plantelor în timpul iernii depinde de zona climatică și de tipul de plante pe care le ai în grădină. Cu toate acestea, în general, folia de mulcire se aplică înainte de sosirea primelor geruri consistente, în perioada târzie a toamnei sau înainte de prima zăpadă.

Pentru un singur sezon întreg, poți alege folia de muclire neperforată este recomandată pentru majoritatea culturilor mici de grădină.

Materialul de protecție trebuie pus la baza plantelor, când temperatura coboară sub aproximativ 13 °C. Pentru plantele anuale și legumele de grădină, mulcirea poate fi aplicată după finalizarea recoltei, iar în cazul arbuștilor tăiați este recomandată utilizarea foliei înainte ca solul să înghețe în mod constant. Găsește folie ideală pentru cultura ta, indiferent de dimensiuni și tip, în oferta magazinului nostru.

Înlăturarea ei se face primăvara, atunci când solul are nevoie de lumina și razele solare pentru a putea fi încălzit și să rodească mai târziu.

Este important să te ocupi de plantele tale în fiecare sezon. Iarna poate fi un moment dificil pentru acestea, dar cu ajutorul foliei de mulcire, poți oferi protecție și îngrijire necesară.

Grădina ta merită tot efortul tău și aceasta este doar una dintre numeroasele modalități prin care poți avea grijă de ea, iar Ai Cu Ce e partenerul tău ideal de grădinărit. Lasă-ne mai jos nelămuririle tale!

Articolul anterior: Secretul unei livezi sănătoase și bogate: cum se realizează irigarea pomilor fructiferi
Următorul articol: De ce să ții cont atunci cand alegi o piscină pentru curtea ta?

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a apărea

* Câmpuri obligatorii

Liquid error (layout/theme line 435): Could not find asset snippets/scm-currency.liquid